Вітальне слово владики Василія Івасюка в День залізничника

«Щасливий кожний, хто Господа боїться,

І хто його путями ходить!» (Пс.128:1).

Вступ. Свято «День залізничника» в Україні відзначається щорічно 4 листопада. Залізничник — це та людина, котра професійно працює і постійно пов’язана із залізничною дорогою.

І). Святе Письмо про дороги каже так: «Входьте вузькими дверима, бо просторі ті двері й розлога та дорога, що веде на погибель і багато нею ходять. Але тісні ті двері й вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що її знаходять!» (Мт.7:13-14).

«Широка Дорога» – це путь, по якому ідуть люди обмануті «князем цього світу». Започаткував її непослух Адама і тому наш рід почав спускатися вниз по широкій дорозі гріха.

«Вузька Дорога» є важкою, бо веде вгору до особливої нагороди, тобто хоче всіх людей через покаяння і вознесіння кожного привести до Царства Ісуса Христа.

1.1). Приклад. Одна вільна жінка на ім’я Каллісто сказала Сократу, що варто їй лише захотіти, і вона переманить до себе всіх його учнів. У той час як йому не під силу зробити це з її друзями. Філософ відповів, що це правда, бо ти ведеш їх легким спуском вниз, а Сократ змушує підніматися людей до вершини чеснот, що дуже важко і незвично для багатьох.

ІІ). «Щасливий кожний, хто Господа боїться, і хто його путями ходить!» (Пс.128:1). Залізниця – це локомотив народного господарства. Вона є головною артерією соціально-економічного життя країни, доступним та надійним пасажирським і вантажним перевізником.

Робота залізничника — це дуже важка психологічна праця. За один рейс провідник повинен налагодити контакт з сотнею пасажирів, а навіть з проблемними людьми. Рівночасно не просто є працювати інженерно-технічному персоналу, керівництву і всім лінійним працівникам.

Одначе, ваша невтомна праця та відповідальність за якість перевезень невпинно підвищується. Високої професійності вимагає технічне переобладнання магістралей за новими світовими стандартами. Ви стараєтеся піднімати рівень обслуговування Українських залізниць і за це ми вам щиро вдячні.

Висновки. Залізниця це путь, це дорога. Прийміть сердечні вітання з нагоди професійного свята! Щиро бажаємо міцного здоров’я, особистого щастя, вагомих професійних здобутків, миру, достатку та добра!

Пресвята Богородице, Мати Божа Неустанної Помочі, прославлена у Коломийській іконі «Це Мати твоя», опікуйся всіма працівниками залізниці та їхніми сім’ями.

Господи, благослови керівництво та всіх працівників залізниці успішною працею на добро українського народу.

Благословення Господнє на вас!

+Василь Івасюк

Правлячий Архиєрей

Коломийської єпархії

 

4 листопада 2019 року Божого

м. Коломия


Послання і проповіді