У день свята Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною єпископ Василій Івасюк завітав до с. Пнів

З моменту зачаття Анною в історію людства входить особа Пречистої Діви Марії. Вона отримала звільнення з-під влади первородного гріха, від усякого зла і смерті під особливим діянням Святого Духа в лоні своєї матері. Звільнення від гріха і смерті люди отримують через Святі Тайни у лоні Церкві. Це свято має ще іншу назву – Непорочне Зачаття Пречистої Діви Марії.

З нагоди храмового свята правлячий архиєрей Коломийської єпархії владика Василій (Івасюк) відвідав парафію с.Пнів.

Урочистості розпочалися із Божественної Літургії, на початку якої владика Василій уділив піддяконські свячення студенту 6 курсу Івано-Франківської духовної семінарії – брату Івану Поляку.

 

Під час Божественної Літургії архиєрею співслужили: парох храму о.Микола Костик, сотрудник о.Ярослав Онуфрак, протопресвітер Пнівський о.м.Богдан Михайлина та численне духовенство єпархії.

Під час проповіді владика Василій Івасюк наголосив: «Це таїнство віри вміщає у собі слова «благодатна» (Лк.1:28) і вказує на любов та бажання Бога повернути людям життя і свободу від гріха. Пренепорочна Діва Марія своєю відповіддю Богові «так» наблизила Небо до землі, стаючи матір’ю Божого Сина. Суть Непорочного Зачаття полягає в тому, що Діва Марія від першої миті Свого Зачаття благодаттю Святого Духа й особливим привілеєм була збережена від усякої плями первородного гріха».

На завершення Божественної Літургії парох о.Микола Костик висловив слова вдячності владиці за те, що сьогодні він розділив радість свята з парафіяльною громадою, а опісля всі вірні мали змогу отримати архиєрейське благословення через обряд мирування.

 

Джерело: пресслужба Коломийської єпархії


Новини єпархії