«Воскреслий Христос – це Переможець смерті та наша надія, джерело віри та миру в безпорадних ситуаціях», – кир Василій Івасюк

У Світлий Понеділок, 03 травня 2021 р.Б., Преосвященний владика Василій Івасюк відвідав парафію Прокатедрального собору Благовіщення Пресвятої Діви Марії м. Надвірна. Преосвященному Владиці співслужили: протопресвітер Надвірнянського протопресвітеріату, о. Андрій Бакота, о. Михайло Касіянчук та  о. Андрій Василів.

Христове Воскресіння – найщасливіший та найрадісніший день для усіх нас, християн. Цей празник сповнений перемоги, бо Христос переміг диявола, вивів душі людей з аду, переміг те, чого люди найбільше бояться – смерть. І, яким би не було важким та гнітючим наше життя, ми маємо радіти, бо отримали ще один шанс по-справжньому відчути щастя та радість, любов та милосердя. І цей шанс дає нам Воскреслий Христос: щоби з нами не сталося, Господь завжди поруч; яким би глибоким не був наш відчай, ніхто не може розлучити нас із Ним. Сьогодні ж радіє все навколо, радіє наша душа, радіє небо й земля, бо Христос Воскрес.

У своїй проповіді владика зазначив: «На Голгофі звершилася велика жертва любові: Христос помер на хресті за нас, щоб ми воскресли разом з Ним. У ці дні вірні вітають одне одного словами «Христос Воскрес!» – «Воістину Воскрес!»».

Саме це привітання вперше почули з уст Небесного Посланця, Ангела, жінки-мироносиці, котрі так поспішали змастити пахощами померле тіло Спасителя. Сьогодні ж, це радісне привітання лунає в усіх куточках нашої Землі, сповіщаючи велику радість та щастя.

«Воскреслий Христос має владу обернути на добро всі наші біди, терпіння, труднощі й дає надію на нове життя. Христос переміг смерть і вирвав з неї жàло. Людям Він хоче дати відчути свою присутність так, як Він дав себе пізнати апостолам по дорозі в Емаус при ламанні хліба. Виконуючи царську і вічно нову Заповідь любові Бога та ближнього, ви приготовляєте для себе і свого народу достойне місце в Царстві Божому. Справжній християнин надіється не на свою силу, мудрість чи багатство і не на сильних людей віку цього, а на Бога, який воскрешає з мертвих (пор. Дії 26:8)», – підбадьорив усіх присутніх преосвященний Владика Василій.

“Розкажіть Богові про свої помилки, попросіть пробачення і віруйте усім серцем, що Він безмірно любить вас. Тоді Господь дасть кожному “Те, чого око не бачило й вухо не чуло, що на думку людині не спало, те наготував Бог тим, що його люблять” (І Кор.2:9). На жаль, важливою перешкодою до всіх дарів воскресіння стоїть гріх людської байдужості”, – сказав владика.

Наостанок преосвященний Владика Василій побажав присутнім: «Сьогодні розп’ятий та воскреслий Христос стоїть поміж нами… Не ходіть засмучені, бо ця подія несе радісні відчуття, які залежать від нашого духовного пережиття. Не плач, Україно! Господь Воскреслий з тобою та твоїм народом! Підтверджуючи істину воскресіння, вітаймо одне одного словами: «Христос Воскрес!» – «Воістину Воскрес!»»

Джерело: пресслужба Надвірнянського протопресвітеріату

Фото: пресслужба Коломийської єпархії


Новини єпархії