У Світлий Вівторок Владика Василій молився в с. Сопів

У Світлий вівторок, 04 травня 2021 р.Б.,  Преосвященний владика Василій Івасюк, зі своїм пастирським візитом та батьківським благословенням, відвідав парафію с. Сопів, Коломийського району, щоби розділити радісну подію: 26-річчя ієрейських свячень отця Олега Ткачука.

Кожен день Світлого Тижня все глибше й глибше висвітлюють нам подію Христового Воскресіння. Євангеліє сьогоднішнього дня висвітлює нам появу Христа двом учням: два Христових учні, зневірені й пригнічені, поверталися з Єрусалиму в Еммаус. Несподівано до них підходить Незнайомець, який зацікавився їхньою розмовою. А розмова їхня була про те, що вони не повірили жінкам, які у гробі побачили Ангелів, котрі сповістили про Воскресіння Учителя. І тут цей Незнайомець розпочинає тлумачити їм усі пророцтва, котрі мали підготувати їх до перебігу подій, які нещодавно відбулися. І тільки тоді, коли вони сіли вечеряти, коли Господь узяв хліб, поблагословив його та, розламавши, дав їм: «Тоді відкрилися в них очі і вони пізнали Його…» (Лк. 24:31).

Владика Василій, нагадуючи подію появи Ісусу двом учням дорогою в Еммаус, наголосив: «Дорога до Емаусу – це історія втечі людей та повернення їх назад до Єрусалиму виконувати Божу волю. Двоє учнів почули звістку від жінок та апостолів, що Ісус воскрес. Вони не повірили у воскресіння і тому свідомо втікають з Єрусалиму. Ісус не кричить за ними, що не туди пішли і йдете неправильною дорогою. Нині Ісуса продовжують сприймати мертвим, бо Він продовжує лежати на плащаниці кожного року. Самі люди без Бога завжди вибирають найгірші дороги для подорожі, хоча Ісус залишає найкращі шляхи для спільної подорожі».

Звертаючись до отця Олега, преосвященний Владика привітав його такими величними словами: «Нині нашому пароху отцю Олегу сповняється двадцять шість років священничого служіння. Пливуть роки, минають дні і з кожним роком все подалі залишаються буремні часи переслідувань за право вірити в Бога і ходити до храму. Особливо не варто ніколи забувати той час, коли потрібно було захищати свою Церкву і Батьківщину та навіть віддати своє життя за найдорожче – волю і свободу. Ми повинні наслідувати і бути достойними віри своїх дідів і батьків, а також – гідним прикладом для молоді і майбутніх покликань до священства.

У ці травневі дні світлих Великодніх свят ми віддаємо шану ревному священнику о. Олегу Ткачуку, котрий святкує 26 рік душпастирської праці. Нині на 81 році життя ваша мама Параска радіє за свого сина, а батько молиться за вас у небі перед Божим престолом. Священниче служіння отця Олега дуже тісно пов’язане зі словами Христа «Іди за мною» (Ів.1:43)».

Наприкінці свого привітального слова Владика Василій наголосив на важливості уміти дякувати: «Подякуймо за цей дар священства о. Олега. Просімо святих покликати добрих священиків для нашого народу, які готові були би йти за Христом, стати Його Жертвою, Його свідками у всьому — словом і життям. Без священиків, відданих цілковито Христові, не відбудуємо нашої зруйнованої духовно й матеріально України.

Мати Божа Неустанної Помочі, прославлена в Коломийській іконі «Це Мати твоя» випроси в Ісуса Христа добрих і ревних покликань для Української держави.

Господи благослови подальшу душпастирське служіння отця Олега на славу Божу і добро народу Україн».

Джерело: пресслужба Коломийської єпархії


Новини єпархії