Молодіжна велопроща до Унева

У суботу, 7 вересня, на парафії Св. Дмитрія, що в Лоєвій, з благословення пароха о. Василя Білусяка була організована VII молодіжна велопроща до обителі отців Василіян у Погоні.
 
У прощі також брали участь вірні з Надвірної. Разом прочани додали шлях, щоб подякувати Богові за 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля та за мир в Україні. Прибувши до святого місця прочани мали можливість взяти участь у Св. Літургії та приступити до Пресвятої Євхаристії. У своїй проповіді о. Макарій звернув увагу на двох сліпців, які у своєму житті не залишилися край дороги, десь осторонь, але почувши, що іде Ісус закричали так голосно, що отримали від Ісуса те, про що просили.
У Погінської Богородиці  молодь випрошувала доброї долі, щасливого навчання  як для себе, так і для тих, хто перебуває у так званій сірій зоні та цілу низку намірень, адже Ісус залишив себе не тільки у Пресвятій Євхаристії , але й у ближніх. Опісля всі прочани були миропомазані та окроплені свяченою водою.
 
Через вервицю до Божого Милосердя кожен дякував за ласку легалізації УГКЦ, після чого приступив до вшанування мощів Св.Фаустини Ковальської, в житті якої були важливими 3 речі: молитва, слово і дія. 

Спільний перекус також став часом для роздумів, адже звичайна канапка, приготовлена маминими руками, є найсмачнішою, тому вдячність для мами має бути завжди у серці кожного. Невід’ємною частиною у приготуванні  їжі є сіль. Якщо в нашому духовному житті молитва не стане сіллю, можна втратити  смак і життя стане непридатним ні до чого, як та сіль, що  втратила свою властивість. Зазвичай перед їдою моляться “Отче наш”, саме з цієї молитви присутні роздумували про Божу волю. Їдучи на велосипеді можна випередити іншого, тільки в житті не можна випереджувати волю Божу її потрібно приймати, нею жити, тоді швидко стає зрозумілим чому в наш шлях Ісус спланував саме так, а не інакше.

На завершення прощі всі спільно помолилися молебень до Пресвятої Богородиці. А щоб дорога додому була легкою та радісною прочани, через фітнес-руханку, відновили свої фізичні сили, втамували спрагу свяченою водичкою та в гармонії душі і тіла розпочали шлях назад.
 
Джерело: пресслужба єпархії

Новини єпархії