Хресний хід у м.Надвірна

Традиційно, з року в рік, у м. Надвірна проходить Хресний хід. Цьогоріч він відбувся 23 березня в мікрорайоні Ломоносова.

Над стражданнями Ісуса Христа, нашого Господа та Спасителя, розважали: чисельне духовенство, молодь, учасники АТО, діти, представники влади та силових структур, лікарі, вчителі, представники церковних хорів та братств.

Слова молитви, болю, співчуття та каяття за людські гріхи підносилися до небесних висот. Те, що вчинив Ісус, неможливо ані описати, ані зобразити: Його жертва – безцінна, Його муки та страждання – незаслужені, Його любов – безмежна. Своїм милосердям Він огортає світ, зокрема, й кожну людину, а ми так поспішаємо відвернутися від Нього, так неохоче приймаємо Його слова науки, так не прагнемо направити своє життя. І так продовжуємо жити в своїх гріхах, в своїх пристрастях, в своїй зневірі, завдаючи нових мук, нових страждань своєму Спасителю.

Чимало століть минуло з часу розп’яття Ісуса Христа. А ми і далі, з року в рік, відтворюємо цю найганебнішу сторінку людської історії. Відтворюємо, щоби усвідомити та переосмислити цінність нашого життя, щоби не забути частіше дякувати Тому, Хто знищив смерть, Хто взяв на Свої рамена наші гріхи, Хто відкрив нам двері Небесного Царства. Чи зможемо ми до кінця зрозуміти жертву Ісуса Христа? Він – невинний, без жодної плями гріха, Бог, Творець Всесвіту, кладе Своє життя за кожну людину, щоби ми жили. Але, як жили? Жили новим життям: життям без гріхів, без нарікань, без підлості та ненависті. Жили з Ним та в Ньому. Досить вже тих гріхів, які ми творимо! Прийшов час для покаяння, час для всепрощення, час для оновлення та милосердя. Христос чекає на кожного із нас, але чи ми того бажаємо…

Хресний хід відбувся. Та чи змінилися ми? Чи винесли щось із цієї жертви Ісуса? Живімо так, щоби нам не було соромно називатися християнами, щоби ми не опускали очі, коли входитимемо в Храм Божий, усвідомлюючи свою нікчемність та гріховність. Вдома, на роботі, серед людей, скрізь, де тільки можна, гордо виявляймо свою віру, любов та самопожертву. Бо Христос не забариться, Він простить, витре сльозу, благословить і обдарує всіма необхідними ласками та дарами. Тільки не біймося впустити Його у своє життя.

Завершився Хресний хід у Церкві Трьох Святителів, де о. Богдан Михайлина подякував чисельному духовенству та вірним, котрі взяли участь у Хресній Дорозі. Особливо слова вдячності священик висовив всім, хто спричинився допомагаючи в організації і проведенні заходу.

Більше фото – тут

Автор: о. Микола Гаврилюк, адміністратор веб-ресурсу

Надвірнянського протопресвітеріату

 

 


Новини єпархії