В День Героїв України коломияни пройшли урочистою ходою

23 травня коломияни відзначили День Героїв України. Представники влади, духовенство, молодіжні громадські організації, школярі та студенти пройшли містом урочистою ходою від міської ратуші до цвинтаря “Монастирок”. Очолив колону автомобіль із 95-річним сотенним УПА Мирославом Симчичем. Далі йшлов оркестр та молодь з національною символікою.

Біля пам‘ятника Січовим Стрільцям правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ кир Василій (Івасюк) спільно з єпископом Коломийським і Косівським УПЦ КП Юліаном (Гаталою) очолив поминальну панахиду за полеглими героями.

Звертаючись до присутніх владика Василій пригадав слова Павла Загребельного: “Смерть кожної людини сприймається великою трагедією, а смерть людини великої — справжня катастрофа для людства”– ці слова сьогодні стосуються всіх полеглих героїв України. Смерть кожного з них для нас є катастрофою. Ми говоримо про героїв України у минулому, але насправді вони є у теперішньому часі. Їхні думки, слова і подвиги знаходяться поруч і підштовхують до болючих роздумів про Шевченкову безталанну Україну. Історія національної визвольної боротьби переплітається зі славою, трепетом і соромом та пошуками правильної дороги до храму. Тепер стало модним шукати дорогу до Храму, а насправді той Храм ще треба збудувати у своїй душі. Покаяння будує небо у душі людини та стає дороговказом до правильного вибору дороги побудови України”, – сказав єпископ. 

Відтак хористи Коломийської міськрайонної станиці Братства ОУН-УПА заспівали для присутніх кілька повстанських пісень.

Тож в цей пам’ятний день ще раз згадаймо у молитві всіх українців, котрі віддали свої життя нашій з вами свободі. Згадаймо і героїв сьогодення, які продовжують захищати рідну землю на Сході держави.

Джерело: прес-служба єпархії

Сюжет: НТК


Новини єпархії